Antena 3 CNN Externe Scriitoarea JK Rowling şi soţia premierului britanic ajută orfanii din România

Scriitoarea JK Rowling şi soţia premierului britanic ajută orfanii din România

Scriitoarea JK Rowling şi soţia premierului britanic ajută orfanii din România
27 Feb 2008   •   10:57

Scriitoarea JK Rowling (foto), autorea seriei Harry Potter, şi soţia premierului britanic, Sarah Brown, demarează o campanie pentru orfanii din România. Potrivit tabloidul britanic The Sun, JK Rowling şi doamna Brown vor să strângă fonduri pentru copiii români care trăiesc în condiţii inumane, în centrele de plasament. Britanicele au fost impresionate de fotografiile cu minori bolnavi ţinuţi în cuşti. Tot The Sun scrie că autorităţile de la Londra au un plan prin care să ajute România să-şi rezolve problemele din sistemul de sănătate, de pe urma cărora suferă copiii.

Premierul britanic Gordon Brown a cerut României să ia măsuri în domeniul protecţiei copiilor după aderarea acesteia la UE în 2007.

Soţia premierului britanic va purta discuţii pe această temă cu Ioana Tăriceanu, miercuri la Londra. La întâlnire vor participa şi baroneasa Emma Nicholson, scriitoarea J. K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, Teodora Berzi, secretar de stat în MMFES, şi Gabriela Tonk, subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

"Aceasta este o problemă faţă de care Sarah şi JK manifestă un interes deosebit. Ele sunt recunoscătoare Guvernului român pentru dorinţa sa de a se angaja într-o discuţie serioasă în această privinţă", a declarat o sursă din cadrul Cabinetului premierului britanic.

Scriitoarea JK Rowling este recunoscută pentru acţiunile sale caritabile şi pentru donaţiile generoase în scopuri umanitare, aceasta având o avere estimată la 500 milioane de lire sterline.

În 1991, în România erau peste 47.000 de copii abandonaţi de familiile sărace, scrie The Sun, adăugând că situaţia s-a îmbunătăţit între timp.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close