Antena 3 CNN Externe Scrutinul legislativ din Pakistan a debutat cu noi violenţe

Scrutinul legislativ din Pakistan a debutat cu noi violenţe

Scrutinul legislativ din Pakistan a debutat cu noi violenţe
18 Feb 2008   •   20:55

Peste 80 de milioane de pakistanezi au fost chemaţi luni la urne, în cadrul unui scrutin legislativ extrem de controversat. Autorităţile au luat măsuri de securitate stricte, însă nu au lipsit incidentele violente. Alegerile legislative sunt considerate cruciale pentru singura putere nucleară a lumii musulmane, care trece printr-o profundă criză politică şi un val de violenţe şi atentate.

Scrutinul legislativ a avut loc după mai multe luni de tulburări politice la Islamabad. Statele Unite şi-au intensificat presiunile asupra regimului lui Pervez Musharraf, de a asigura buna desfăşurare a alegerilor. Liderul de la Islamabad a îndemnat formaţiunile politice la reconciliere. „Indiferent care va fi rezultatul, trebuie să îl acceptăm calm. Cine câştigă trebuie să accepte acest lucru cu umilinţă, cine pierde, trebuie să facă acelaşi lucru.”, a declarat Musharraf.

Politicienii de opoziţie au avertizat deja că autorităţile pregătesc fraudarea scrutinului. În pofida măsurilor de securitate, scrutinul a debutat cu violenţe. Cinci persoane, între care un candidat al opoziţiei, au fost ucise, noaptea trecută, în estul Pakistanului, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor. Un om a murit şi alţi trei au fost răniţi, în oraşul Lahore, în urma unui atac cu grenade petrecut asupra unui sediu electoral. Biroul aparţinea unui candidat din partidul fostului premier Nawaz Sharif.

Într-un incident separat, 10 oameni au fost răniţi duminică seară în oraşul Quetta. Atacul a avut loc asupra sediului unui partid care îl susţine pe şeful statului, Pervez Musharraf, precum şi asupra a patru birouri electorale.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close