Antena 3 CNN Externe Scurgeri de amoniac foarte toxic la un combinat chimic din Sumî. Rezervor de 50 de tone a fost avariat

Scurgeri de amoniac foarte toxic la un combinat chimic din Sumî. Rezervor de 50 de tone a fost avariat

A fost alertă în oraşul Sumî, din nord-estul Ucrainei. Un rezervor de 50 de tone, plin cu amoniac, a fost avariat în urma atacurilor ruşilor.

Scurgeri de amoniac foarte toxic la un combinat chimic din Sumî. Rezervor de 50 de tone a fost avariat
Sursa foto: Twitter/Yuar301
de Andreea Cigolea    |    21 Mar 2022   •   09:45

Echipele Serviciului de Urgenţă au intervenit şi, în urmă cu scurt timp, pericolul a fost îndepărtat. În prezent se mai lucrează la înlăturarea norului de amoniac, după ce guvernatorul regiunii a avertizat că persoanele aflate pe o rază de cinci kilometri de fabrica avariată trebuie să părăsească zona, deoarece substanţa este periculoasă.

"De la ora 05:00 a fost observată o scurgere nesemnificativă de amoniac. Unitățile Serviciului de Stat de Urgență efectuează lucrări la precipitarea unui nor de amoniac.

Nu există nicio amenințare pentru populația orașului", notează Ministerul Afacerilor Interne.

Dmitro Jîviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, a anunțat despre scurgerea de amoniac într-o postare pe Telegram şi a făcut apel către toţi locuitorii pe o rază de cinci kilometri faţă de combinat să rămână în subsoluri sau apartamente de la parter acolo unde este posibil pentru a evita să intre în contact cu substanţa chimică.

Gazul cu miros puternic este mai uşor decât aerul

Jîviţki nu a spus ce anume a provocat scurgerea de la combinatul Sumîkhimprom. O evaluare independentă la faţa locului nu a fost posibilă.

„Urmare a bombardamentelor rusești, un rezervor cu amoniac, cu capacitatea de 50 de tone, a fost avariat”, a spus Dmitro Zivițki, potrivit The Guardian. El a completat că nu există pericol pentru populația orașului.

×
Subiecte în articol: amoniac
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close