Antena 3 CNN Externe Șeful serviciilor secrete britanice, dezvăluiri despre crimele ”planificate” ale armatei lui Putin în Ucraina: ”Știam că planurile lui includ execuții”

Șeful serviciilor secrete britanice, dezvăluiri despre crimele ”planificate” ale armatei lui Putin în Ucraina: ”Știam că planurile lui includ execuții”

Execuţiile civililor ar fi fost planificate din timp, susține şeful serviciilor secrete britanice, MI6, Richard Moore.

Șeful serviciilor secrete britanice, dezvăluiri despre crimele ”planificate” ale armatei lui Putin în Ucraina: ”Știam că planurile lui includ execuții”
Sursa foto: Andrei Cojocaru / Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2022   •   17:25

Directorul MI6 a scris într-o postare pe Twitter că Putin a plănuit ”execuții extrajudiciare” în rândul civililor ucraineni. O execuție extrajudiciară este o execuție în care o persoană este acuzată de o infracțiune și este ucisă imediat, fără a beneficia de un proces complet și echitabil.

„Ştiam că planurile lui Putin de invazie includeau execuţii extrajudiciare de către militarii şi serviciile speciale ruse. Mărturiile despre uciderea civililor din regiunile eliberate ne îngrozesc şi ne sperie” a scris Moore pe Twitter.

Într-un mesaj înregistrat, președintele ucrainean a spus că soldații "așa-zisei" armate ruse merită să moară, după descoperirea a numeroase cadavre ale civililor rezidenți în orașele din jurul Kievului, în urma retragerii forțelor invadatoare.

„Sute de oameni morți. Oameni pașnici care au fost torturați. Cadavre pe străzi. Teren minat. Până și cadavrele celor uciși au fost minate. Și, peste tot, consecințele jafurilor. Pe teritoriul nostru s-au concentrat forțele răului. Ucigași, violatori, jefuitori care-și spun 'armată'. Și care merită moartea pentru faptele lor.", a spus președintele ucrainean.

Foto-galerie: case și tehnică militară distruse la Bucha:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Volodimir Zelenski a vizitat Bucha, orașul unde au fost găsite numeroase cadavre ale civililor după retragerea trupelor ruse 

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat, luni, că toate cadavrele din Bucha, oraș din regiunea Kiev, trebuie exhumate și identificate pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate, potrivit Sky News.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina", a declarat Michelle Bachelet.
 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close