Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a vizitat Bucha, orașul unde au fost găsite numeroase cadavre ale civililor după retragerea trupelor ruse

Volodimir Zelenski a vizitat Bucha, orașul unde au fost găsite numeroase cadavre ale civililor după retragerea trupelor ruse

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni orașul Bucha, în timp ce presa internațională semnalează noi dovezi ale atrocităților comise în apropiere de Kiev.

Volodimir Zelenski a vizitat Bucha, orașul unde au fost găsite numeroase cadavre ale civililor după retragerea trupelor ruse
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2022   •   15:47

Zelenski a inspectat drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă și a vorbit cu locuitorii din zonă.

El a reiterat faptul că Rusia a comis crime de război și genocid în Ucraina.

Întrebat de BBC dacă mai este posibil să se discute pacea cu Rusia, el a spus: "Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolul XXI. Vom continua eforturile pe plan diplomatic și militar."

Foto-galerie: case și tehnică militară distruse la Bucha

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

BBC relatează despre civili uciși și îngropați la grămadă

BBC a relatat, luni, despre noi dovezi ale uciderii civililor în zonele unde au acționat militarii ruși.

Corespondentul BBC Yogita Limaye a fotografiat un mormânt superficial în satul Motîjîn (Motyzhyn), unde au fost aruncate cadavrele a patru persoane despre care se presupune că au fost împușcate de forțele ruse.

BBC a publicat pe site-ul său imaginea, cu unele porțiuni blurate (foto următoare).

Trei dintre cadavre au fost identificate drept membri ai unei familii, inclusiv șefa comunității, Olga Sohnenko.

Cel de-al patrulea cadavru nu a fost identificat.

BBC a precizat că reporterul său este în drum spre Bucha - un oraș în care descoperirea multor civili morți a șocat lumea și a determinat mai mulți lideri internaționali să formuleze acuzații de crime de război.

Zelenski: "Pentru ce au făcut, rușii merită moartea!"

Duminică seara, Zelenski a spus că ceea ce s-a întâmplat la Bucha este genocid.

"Într-adevăr, acesta este un genocid. Eliminarea întregii națiuni și a poporului", a susținut el.

Într-un mesaj înregistrat, președintele ucrainean a spus că soldații "așa-zisei" armate ruse merită moartea, după descoperirea a numeroase cadavre ale civililor rezidenți în orașele din jurul Kievului, în urma retragerii forțelor invadatoare.

"Sute de oameni morți. Oameni pașnici care au fost torturați. Cadavre pe străzi. Teren minat. Până și cadavrele celor uciși au fost minate. Și, peste tot, consecințele jafurilor. Pe teritoriul nostru s-au concentrat forțele răului. Ucigași, violatori, jefuitori care-și spun 'armată'. Și care merită moartea pentru faptele lor", a spus președintele ucrainean.

"Vreau ca mama fiecărui soldat rus să vadă cadavrele celor uciși la Bucha, Irpin și Gostomel. Ce au făcut acești oameni? Pentru ce au fost uciși? Ce a făcut bărbatul care mergea cu bicicleta pe drum? De ce au fost torturați până la moarte cetățenii obișnuiți dintr-un oraș simplu și pașnic? De ce au fost strangulate femeile cărora le-au fost smulși cerceii din urechi? Cum au putut fi violate și ucise mamele în fața copiilor lor? Trupurile lor au fost torturate și după moarte. De ce au trecut cu tancurile peste cadavre? Ce rău au făcut Rusiei cei din Bucha? Cum a fost posibil să se întâmple asta?

Mamelor din Rusia - chiar dacă ați crescut hoți, cum au devenit ei măcelari? Nu se poate să nu fi știut ce zace în copiii voștri. Nu se poate să nu fi observat lipsa lor de umanitate, de suflet, de inimă. Au ucis în mod deliberat și le-a făcut plăcere", a acuzat Zelenski.

×
Subiecte în articol: Bucha Volodimir Zelenski
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close