Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, reacție dură după relatările masacrului de la Bucha | Volodimir Zelenski: "Merită moartea pentru ce au făcut"

Emmanuel Macron, reacție dură după relatările masacrului de la Bucha | Volodimir Zelenski: "Merită moartea pentru ce au făcut"

Președintele francez Emmanuel Macron susține că sunt necesare noi sancțiuni împotriva Rusiei, după relatările conform cărora soldații ruși ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

Emmanuel Macron, reacție dură după relatările masacrului de la Bucha | Volodimir Zelenski: "Merită moartea pentru ce au făcut"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Apr 2022   •   10:55

Macron a declarat pentru France Inter că există "indicii foarte clare" că forțele ruse au comis crime de război în Ucraina.

Președintele francez a spus că vrea să vadă în această săptămână "o blocadă totală" asupra importurilor de cărbune și petrol rusesc în Uniunea Europeană.

"Nu putem lăsa să treacă. Trebuie să impunem sancțiuni care să descurajeze ce s-a întâmplat acolo (la Bucha), ce se întâmplă la Mariupol", a arătat Macron.

Sancționarea industriei cărbunelui și petrolului ar fi în mod special "dureroasă" pentru Rusia, a estimat el, precizând că Franța își va coordona acțiunile în acest sens cu partenerii din Uniunea Europeană.

BBC notează că Macron a evitat să se pronunțe asupra unui eventual embargo asupra gazului rusesc, care asigură aproximativ 40% din necesarul blocului comunitar.

Autoritățile de la Kiev au acuzat Rusia de comiterea unui "masacru deliberat" la Bucha, unde presa internațională a relatat că au fost găsite cel puțin 20 de cadavre pe străzi, în urma retragerii forțelor Moscovei.

Anterior, procurorul general al Ucrainei a anunțat că în localitățile din jurul Kievului au fost reperate peste 400 de cadavre ale civililor, dintre care unele sunt în prezent autopsiate și supuse testelor ADN.

Moscova, la rândul său, a respins acuzațiile și le-a calificat drept "propagandă de război".

Zelenski: "Rușii merită moartea pentru ce au făcut"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, într-un mesaj înregistrat, că soldații "așa-zisei" armate ruse merită moartea, după descoperirea a numeroase cadavre ale civililor rezidenți în orașele din jurul Kievului, în urma retragerii forțelor invadatoare.

"Sute de oameni morți. Oameni pașnici care au fost torturați. Cadavre pe străzi. Teren minat. Până și cadavrele celor uciși au fost minate. Și, peste tot, consecințele jafurilor. Pe teritoriul nostru s-au concentrat forțele răului. Ucigași, violatori, jefuitori care-și spun 'armată'. Și care merită moartea pentru faptele lor", a spus președintele ucrainean.

"Vreau ca mama fiecărui soldat rus să vadă cadavrele celor uciși la Bucha, Irpin și Gostomel. Ce au făcut acești oameni? Pentru ce au fost uciși? Ce a făcut bărbatul care mergea cu bicicleta pe drum? De ce au fost torturați până la moarte cetățenii obișnuiți dintr-un oraș simplu și pașnic? De ce au fost strangulate femeile cărora le-au fost smulși cerceii din urechi? Cum au putut fi violate și ucise mamele în fața copiilor lor? Trupurile lor au fost torturate și după moarte. De ce au trecut cu tancurile peste cadavre? Ce rău au făcut Rusiei cei din Bucha? Cum a fost posibil să se întâmple asta?

Mamelor din Rusia - chiar dacă ați crescut hoți, cum au devenit ei măcelari? Nu se poate să nu fi știut ce zace în copiii voștri. Nu se poate să nu fi observat lipsa lor de umanitate, de suflet, de inimă. Au ucis în mod deliberat și le-a făcut plăcere", a acuzat Zelenski.

Foto: Mașină distrusă pe autostradă, la circa 20 de kilometri de Kiev. Sute de civili au fost uciși în apropiere de Bucha, pe drumul dintre Jitomir (Zhytomyr) și Kiev, în timp ce încercau să ajungă în teritoriile aflate sub controlul forțelor ucrainene.

Atenție, galeria următoare conține imagini cu puternic impact emoțional!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close