Antena 3 CNN Externe Şeful CIA audiat în Congresul SUA în cazul distrugerii înregistrărilor

Şeful CIA audiat în Congresul SUA în cazul distrugerii înregistrărilor

Şeful CIA audiat în Congresul SUA în cazul distrugerii înregistrărilor
10 Dec 2007   •   08:19

Directorul CIA va depune mărturie în Congres, în cazul înregistrărilor distruse de agenţia americană de informaţii. Congresmenii democraţi au cerut Departamentului de Justiţie iniţierea unei anchete, după distrugerea mai multor înregistrări, în care erau înfăţişaţi suspecţi de terorism supuşi unor tehnici dure de interogatoriu. Michael Hayden, şeful agenţiei americane de informaţii, va compărea în faţa Comisiei pentru Informaţii din Senatul american.

Oficialul va trebui să răspundă la întrebări legate de interogatoriile desfăşurate de agenţii CIA, dar şi despre tehnicile folosite de aceştia. Departamentul de Justiţie s-a sesizat, săptămâna trecută, în cazul acestor înregistrări şi a anunţat că va lansa o anchetă preliminară în acest caz.

Politicienii democraţi au acuzat CIA de încălcarea legii, iar administraţia americană de ascundere a informaţiilor în acest caz. Agenţia americană a declarat săptămâna trecută că înregistrările cu interogatoriile suspecţilor de terorism au fost realizate în 2002, ca parte a programului detenţiilor secrete şi interogatoriilor.

Acest program a început odată cu arestarea unui locotenent din cadrul reţelei Al-Qaeda. Înregistrările au încetat în 2002, iar casetele au fost distruse în 2005.

Antena 3

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close