Antena 3 CNN Externe Şeful Consiliului Britanic din Sankt Petersburg arestat. Conflictul diplomatic ia proporţii (VIDEO)

Şeful Consiliului Britanic din Sankt Petersburg arestat. Conflictul diplomatic ia proporţii (VIDEO)

Şeful Consiliului Britanic din Sankt Petersburg arestat. Conflictul diplomatic ia proporţii <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Ian 2008   •   18:43

Conflictul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie ia proporţii. Ministerul de Externe britanic acuză guvernul de la Moscova că hărţuieşte diplomaţii britanici, pe fondul neînţelegerilor cu privire la închiderea filialelor Consiliului britanic. Spiritele s-au încins după ce autorităţile de la Moscova au anunţat că l-au arestat marţi noapte pe directorul Consiliului Britanic de la Sankt Petersburg.

Stephen Kinok este chiar fiul preşedintelui organizaţiei culturale britanice. Oficialul englez este acuzat că s-a urcat băut la volan. Oficialul britanic a fost arestat după ce poliţiştii l-au surprins în timp ce intrase pe o stradă cu sens interzis.

Poliţiştii spun că oficialul a refuzat să sufle în etilotest, aşa că a fost reţinut timp de o oră.

British Council şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la reţinerea directorului centrului din Sankt Petersburg. Oficialii britanici susţin însă că şeful British Council de la Sank Petersburg a fost urmărit de serviciile de securitate ruse.

Serviciul Federal de Securitate a convocat pentru interogatoriu tot personalul filialelor Consiliului Britanic.

Ministrul britanic de externe a reacţionat foarte dur. David Milliband a spus că modul în care diplomaţii britanici sunt hărţuiţi în Rusia este inacceptabil. Marţi, diplomaţi de rang înalt de la Moscova au discutat cu oficalii ruşi despre viitorul Cionsiliului Britanic.

?Am auzit aseară şi azi despre încercări de intimidare şi hărţuire a oficialilor Consiliului Britanic. Luăm acest lucru foarte în serios?, a declarat ministrul de externe britanic.

Rusia a cerut Consiliului Britanic la sfârşitul anului trecut să închidă filialele organizaţei de la Sankt Petersburg şi Ekaterinburg. Oficialii britanici au refuzat. CONFLICTUL DIPLOMATIC DINTRE MAREA BRITANIE ŞI RUSIA CONTINUĂ Antena 3

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close