Antena 3 Externe Șeful diplomației slovace susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

Șeful diplomației slovace susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

03 Apr 2017   •   09:18
Șeful diplomației slovace susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Sursa foto: national.ro

Bulgaria şi Romania ar trebui să devină membre ale spaţiului Schengen întrucât cele două ţări îndeplinesc criteriile de aderare, iar amânarea este cauzată de motivaţii politice”, a afirmat ministrul de externe slovac Miroslav Lajcak, potrivit novinite.com. 

”Avem nevoie de un spaţiu Schengen funcţional şi nu trebuie să ne fie teamă de extindere. Cred că spaţiul Schengen ar trebui să includă Bulgaria şi România pentru că aceste două ţări au îndeplinit cerinţele tehnice necesare. Amânarea acordării statutului de membru al spaţiului Schengen are un caracter politic, nu tehnic”, a declarat sâmbătă Lajcak. 

Comisia Europeană a susținut în numeroase rânduri că Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile tehnice pentru a adera la spaţiul Schengen, dar că decizia de acceptare a celor două ţări în spaţiul european de liberă circulaţie îi revine Consiliului UE şi Consiliului European. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close