Antena 3 Externe Serbia. Boris Tadic a convocat de urgenţă Consiliul de Apărare a Ţării

Serbia. Boris Tadic a convocat de urgenţă Consiliul de Apărare a Ţării

22 Feb 2008   •   16:41
Serbia. Boris Tadic a convocat de urgenţă Consiliul de Apărare a Ţării

Preşedintele sârb, Boris Tadic, a convocat o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Apărare a Ţării. Motivul îl reprezintă violenţele de joi seară de la Belgrad. În mai multe oraşe din Serbia, Kosovo şi Muntenegeru au loc şi în această seară proteste. Cele mai importante sunt însă mişcările de la Mitrovica, regiune divizată etnic, aflată în nordul provinciei Kosovo şi care reprezintă, practic, un punct de frontieră între Serbia şi noul stat. Acolo, aproximativ 5.000 de sârbi sunt deja de câteva ore în stradă.

Tot la Mitrovica, liderul unei grupări extremiste albaneze a fost arestat. Bărbatul avea asupra lui mai multe arme, bombe şi mine. Trupele NATO sunt în alertă în zona graniţei dintre Kosovo şi Serbia. Poliţia din Kosovo a sporit măsurile de securitate la punctele de trecere a frontierei cu Serbia, ca să împiedice venirea cetăţenilor sârbi pe teritoriul kosovar pentru a organiza acţiuni de protest.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close