Antena 3 CNN Externe Serbia. Televiziunea naţională înlocuieşte filmele americane cu cele ruseşti

Serbia. Televiziunea naţională înlocuieşte filmele americane cu cele ruseşti

Serbia. Televiziunea naţională înlocuieşte filmele americane cu cele ruseşti
22 Feb 2008   •   09:06

După ce Statele Unite şi-au declarat luni oficial sprijinul pentru independeţa Kosovo, filmele şi serialele americane de la RTS, televiziunea naţională a Serbiei, au fost înlocuite cu filme şi seriale ruseşti. Aleksandar Tijanic (foto), directorul RTS, a negat cu vehemenţă orice formă de cenzură. El a susţinut că toate filmele şi serialele au fost oprite din cauza numărului crescut de emisiuni dedicate evenimentelor din Kosovo şi că programul va reveni la normal în zilele care urmează.

?Nu există cenzură la RTS! Nu este adevărat că am oprit difuzarea doar a filmelor şi a serialelor americane, le-am oprit pe toate din cauza ediţiilor speciale dedicate situaţiei din Kosovo. Nu ştiu dacă aţi auzit, dar o parte a Serbiei şi-a proclamat independenţa şi în aceste circumstanţe nu putem avea un program normal de televiziune. Dacă în Anglia sau Franţa ar exista o situaţie similară credeţi că ar avea programe obişnuite de televiziune??, a declarat Aleksandar Tijanic pentru presa sârbă.

Totuşi, declaraţiile directorului RTS nu se potrivesc cu faptele, televiziunea naţională difuzând în continuare filme şi seriale, doar că ?din greşeală? acestea nu sunt americane. Marţi, în locul producţiei canadiene ?Degrassi?, RTS1 a difuzat serialul ?Stizu dolari?, în timp ce popularul ?CSI: Miami? a fost înlocuit cu serialul ?Kraljevina Srba?, conform presei de la Belgrad.

Întrebat de ce au fost difuzate aceste producţii ruseşti, directorul RTS a răspuns afirmând că ?aceste producţii sunt scurte şi se potrivesc conceptului actual de programe.? Ivan Karl, redactorul şef al departamentului de filme de la RTS, a declarat că noaptea de duminică spre luni va fi dedicată difuzării ceremoniei decernării premiilor Oscar. Ceea ce ar însemna că televiziunea naţională a Serbiei va difuza prima producţie americană de la proclamarea independenţei în Kosovo.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close