Antena 3 CNN Externe Serbia oferă 25 de euro persoanelor vaccinate

Serbia oferă 25 de euro persoanelor vaccinate

Serbia face o mișcare fără precedent pentru a-și încuraja cetățenii să se vaccineze anti-COVID. Mai exact, potrivit ultimelor informații, toți cei care se vor vaccina anti-COVID în luna mai vor primi suma de 25 de euro din partea Guvernului.

Serbia oferă 25 de euro persoanelor vaccinate
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    06 Mai 2021   •   12:44

„Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, potrrivit Euractiv.

Astfel, toate persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până la data de 31 mai, vor primi suma de 25 de euro ca premiu pentru ”responsabilitatea” lor.

Până în prezent, 22% din populaţia de șapte milioane de locuitori a Serbiei a primit ambele doze de vaccin.

De menționat este faptul că, mișcarea Guvernului vine în contextul în care a fost stabilit deja un obiectiv pentru luna mai.

Mai exact, președintele Serbiei speră ca până la sfârşitul lunii mai cel puţin 55% dintre cei aproximativ şapte milioane de cetăţeni sârbi să primească cel puţin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19 folosite de Serbia.

Este vorba despre vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V sau cel chinezesc Sinopharm.

Serbia merge pe urmele SUA, care oferă şi ea beneficii persoanelor care se vaccinează, de la bere gratis, la bani. Şi în România, persoanele care se vaccinează au parte de beneficii.

×
Subiecte în articol: Serbia vaccinare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close