Antena 3 CNN Externe Serbia vrea să devină centrul infrastructurii de transport al Europei de sud-est

Serbia vrea să devină centrul infrastructurii de transport al Europei de sud-est

Serbia vrea să devină centrul infrastructurii de transport al Europei de sud-est
30 Iul 2008   •   09:37

Preşedintele sârb a declarat, marţi, că, odată cu finalizarea coridorului 10 de autostradă, de la graniţa cu Ungaria până la cea cu Macedonia şi Bulgaria, Serbia va deveni centrul infrastructurii din sud-estul Europei, transmite Tanjug.

Sesizând importanţa strategică şi economică a atragerii transportului de mărfuri şi persoane din şi spre Uniunea Europeană pe direcţia de sud-est, Tadic concluzionează că Europa va avea mult mai multă nevoie de Serbia după terminarea infrastructurii drumurilor începute decât în prezent.

„Ar trebui să luptăm ca Serbia să devină cel mai atractiv loc din sud-estul Europei pentru investitori, dar şi cea mai atractivă soluţie din perspectiva stabilităţii politice - să fim parte a soluţiei şi nu problema în sine”, a subliniat preşedintele sârb, care a vizitat o porţiune în construcţie a autostrăzii.

Fără completarea infrastructurii de drumuri, Serbia nu va avea capacitatea de a-şi atinge potenţialul de dezvoltare şi nici de a atrage destui investitori internaţionali.

Ministrul infrastructurii Milutin Mrkonjic a declarat că toate porţiunile coridorului 10 de autostradă ar trebui să fie terminate în maximum doi ani, conform termenului limită stabilit.

Sursă foto: www.geographic-guide.com

Agerpres

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close