Antena 3 CNN Externe Serge Sarkissian a câştigat alegerile prezidenţiale din Armenia

Serge Sarkissian a câştigat alegerile prezidenţiale din Armenia

Serge Sarkissian a câştigat alegerile prezidenţiale din Armenia
20 Feb 2008   •   12:13

Premierul Armeniei, Serge Sarkissian este acum noul preşedinte al ţării după ce a câştigat alegerile prezidenţiale. Sarkissian a adunat 52 la sută din voturi, devansând-ul pe principalul său contracandidat şi fostul preşedinte al ţării, Levon Ter-Petrosiancare care a adunat 21 la sută din voturile exprimate. Ter-Petrosian, primul preşedinte al Armeniei postsovietice a reclamat fraudarea alegerilor.

Miercuri, acesta a făcut apel la organizarea de manifestaţii în capitala Erevan. Autorităţile armene, însă, au negat vehement faptul că ar fi fraudat alegerile. Aproape 600 de observatori străini, printre care şi cei ai OSCE, au urmărit desfăşurarea scrutinului.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa îşi va prezenta concluziile miercuri, la Erevan. Sarkissian este un aliat foarte apropiat de preşedintele în exerciţiu, Robert Kocharian.

Aflat la putere de zece ani, Robert Kocharian nu a mai avut dreptul de a candida după două mandate consecutive, desemnându-l drept favorit al său pe premier, la rândul său originar din aceeaşi provincie separatistă Nagorno-Karabah, din Azerbaidjan.

Principalele probleme ale armenilor sunt şomajul şi rezolvarea conflictelor cu ţările vecine, Turcia şi Azerbaijan, care şi-au închis graniţele cu Armenia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close