Antena 3 CNN Externe Serghei Șoigu, apariție la TV după presupusul nou atac de cord | Ce spune despre rolul Occidentului în ofensiva din Donbas

Serghei Șoigu, apariție la TV după presupusul nou atac de cord | Ce spune despre rolul Occidentului în ofensiva din Donbas

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, acuză SUA şi alte țări occidentale  că fac totul pentru a prelungi operațiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Serghei Șoigu, apariție la TV după presupusul nou atac de cord | Ce spune despre rolul Occidentului în ofensiva din Donbas
Sursa foto: Twitter @uawarinfo
de Adrian Iclozan    |    19 Apr 2022   •   14:45

BBC semnalează că postul TV Russia 24 a difuzat imagini cu Șoigu vorbind la un Consiliu consultativ, la Moscova, în fața militarilor de top ai țării.

Ministrul rus a spus că volumul tot mai mare de arme străine livrate Ucrainei demonstrează clar intențiile statelor vestice de a determina regimul de la Kiev să lupte până la ultimul apărător.

El adaugă că forțele ruse duc la îndeplinire, metodic, "un plan de eliberare a republicilor populare Donețk și Lugansk", teritorii aflate parțial sub controlul separatiștilor încă din 2014.

Nu este clar dacă imaginile cu Șoigu au fost transmise în direct sau înregistrate în prealabil.

Presa internațională a relatat, săptămâna trecută, spusele unui oligarh rus refugiat în Israel, care a scris pe Facebook că ministrul rus al Apărării, în vârstă de 66 de ani, a ajuns la terapie intensivă după un nou atac de cord, ale cărui cauze nu ar fi naturale.

Ce se întâmplă în Donbas, unde armata rusă ar fi lansat o nouă ofensivă de proporții

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat că ofensiva rusă pe scară largă în regiunea Donbasului este în plină desfășurare.

Potrivit Kievului, Rusia atacă poziții ucrainene de-a lungul unui front de 480 de kilometri.

Ucrainenii au confirmat că rușii au preluat controlul la Kreminna, în regiunea Lugansk.

Rusia susține, la rândul  său, că a lovit peste 1.000 de ținte în Donbas, în cursul nopții.

În Mariupol, unități speciale susținute de aviație și artilerie încearcă să ia cu asalt perimetrul uzinelor Azovstal, în care se află ultimii apărători ucraineni din oraș.

Un consilier al președintelui ucrainean a declarat la BBC că, în condițiile în care dispun de  armamentul greu potrivit - în principal tancuri și artilerie - forțele ucrainene îi pot învinge pe ruși în Donbas.

Ultimul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari, include armament greu, între care obuziere (howitzer) și elicoptere militare.

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu atac de cord SUA arme Ucraina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close