Antena 3 CNN Externe Convoi rusesc prins în ambuscadă la Mariupol | Cine sunt cei trimiși să-i lichideze pe ultimii apărători ucraineni din oraș

Convoi rusesc prins în ambuscadă la Mariupol | Cine sunt cei trimiși să-i lichideze pe ultimii apărători ucraineni din oraș

Rușii au trimis forțe speciale la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, unde se adăpostesc ultimele trupe ucrainene.

Convoi rusesc prins în ambuscadă la Mariupol | Cine sunt cei trimiși să-i lichideze pe ultimii apărători ucraineni din oraș
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    19 Apr 2022   •   13:33

Eduard Basurin, care reprezintă autoproclamata Republică Populară Doneţk (DNR), a declarat la postul TV Russia 24 că "grupe de asalt special selectate" sunt ajutate de aviația şi artileria rusă în luptele de la uzină.

Atacul era în desfășurare, marți, notează BBC, pe baza celor relatate de oficialul separatist.

Presa internațională a relatat că la Azovstal s-ar fi refugiat atât apărători ucraineni, cât și civili.

Basurin a respins informațiile că ar exista civili refugiați în uzină.

Batalionul "Azov" a filmat cum combatanții săi distrug un convoi rus

Un nou clip postat de Batalionul Azov arată cum forțele ucrainene din Mariupol au prins în ambuscadă un convoi militar rus.

CNN menționează că a geolocalizat filmarea și a verificat autenticitatea imaginilor, dar nu poate preciza clar când a avut loc ambuscada.

Batalionul Azov este o miliție ultra-naționalistă, considerată nazistă de ruși, și care s-a integrat în forțele armate ucrainene.

Videoclipul, filmat cu o dronă, arată un convoi de șase vehicule care se deplasează spre sud de-a lungul bulevardului Metalurgiștilor din Mariupol.

Convoiul iese de pe șosea și se oprește lângă cafeneaua Ararat.

Pe măsură ce cadrul se lărgește, se observă cel puțin nouă soldați ucraineni care se strecoară spre convoiul staționat.

Se observă cum ucrainenii deschid focul în direcția convoiului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Clipul este format din secvențe montate. Într-una dintre acestea, cel puțin trei din cele șase vehicule ale convoiului sunt în flăcări.

Litera "Z" - simbolul marcat pe tehnica de luptă a trupelor invadatoare - poate fi văzută pe cel puțin două dintre vehicule.

Videoclipul prezintă apoi soldați ucraineni care aruncă grenade peste un zid de cărămidă, în direcția soldaților ruși care încearcă să se adăpostească în spațiul dintre un vehicul și un perete.

CNN menționează că a cenzurat porțiunea din clip în care grenadele explodează lângă soldații ruși.

×
Subiecte în articol: Mariupol Azovstal Eduard Basurin Azov
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close