Antena 3 CNN Externe Seul. Un refugiat nord-coreean a încercat să îşi dea foc în timpul trecerii flăcării olimpice

Seul. Un refugiat nord-coreean a încercat să îşi dea foc în timpul trecerii flăcării olimpice

Seul. Un refugiat nord-coreean a încercat să îşi dea foc în timpul trecerii flăcării olimpice
27 Apr 2008   •   14:06

Traseul torţei olimpice nu este ocolit de incidente nici la Seul. Studenţii chinezi prezenţi la ceremonie s-au îmbrâncit cu poliţiştii. Un refugiat nord coreean a încercat să-şi dea foc, în semn de proitest faţă de decizia guvernului chinez de a-i trimite înapoi la Fenian pe cei care reuşesc să fugă din Coreea de Nord. Autorităţile sud coreene se aşteptau ca traseul torţei Olimpice să fie presărat cu proteste şi incidente.

În Coreea de Sud studiază peste 30.000 de tineri chinezi care au venit la Seul să-şi susţină ţara. Nu a durat mult şi tinerii s-au încăierat cu manifestanţii care susţin independenţa provinciei Tibet. Studenţii chinezi, extrem de agitaţi, le-au dat de furcă şi forţelor de ordine. Autorităţile au luat măsuri de securitate drastice cu ocazia evenimentului. Peste 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi se străzile de la Seul, unde torţa trebuie să parcurgă aproximativ 30 de kilometri.

Evenimentul este ameninţat de refugiaţii nord coreeni, care manifestează împotriva Chinei. Un protestatar a fost reţinut pentru că a încercat să-şi dea foc. Refugiaţii nord coreeni sunt nemulţumiţi că guvernul de la Beijing îi trimite înapoi la Fenian pe cei care reuşesc să fugă din Coreea de Nord.

PROTESTE ÎN TIMPUL TRECERII TORŢEI OLIMPICE PRIN SEUL 

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close