Antena 3 CNN Externe Sexul de la TV are legătură directă cu sarcinile la adolescente

Sexul de la TV are legătură directă cu sarcinile la adolescente

Sexul de la TV are legătură directă cu sarcinile la adolescente
04 Noi 2008   •   14:12

Adolescenţii care se uită mult la programele TV cu un conţinut sexual explicit au de două ori mai multe şanse să fie ?implicaţi? într-o sarcină, potrivit unui studiu publicat în SUA.
Cercetătorii de la RAND au avut în vizor circa 2000 de adolescenţi între 12 şi 17 ani, urmărindu-le obiceiurile sexuale şi nu numai.Cercetătorii s-au concentrat pe 23 programe populare printre adolescenţi, printre care drame, comedii, reality show-uri sau desene animate. Conţinutul sexual a inclus şi dialogul despre sex. Cercetarea a început în 2001 şi a continuat trei ani mai târziu. Circa 700 de respondenţi au recunoscut că a fost implicaţi în relaţii intersexuale. Adolescenţii care urmăreau programele cu cel mai mare conţinut sexual (90%) erau expuşi de două ori mai mult riscului unei sarcini comparativ cu ceilalţi.
Autoarea studiului, Anita Chandra, este de părere că părinţii ar trebui să limiteze expunerea copiilor lor la programele TV cu conţinut sexual. De asemenea, a sugerat ca realizatorii să ofere mai multe detalii despre consecinţele sexului în scenariile lor. În SUA, circa un milion de adolescente rămân însărcinate în fiecare an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close