Antena 3 CNN Externe Sfârșitul teribil al unui fost campion mondial la biatlon | După ce elicopterul său s-a prăbușit, urșii au dat năvală, în Kamceatka

Sfârșitul teribil al unui fost campion mondial la biatlon | După ce elicopterul său s-a prăbușit, urșii au dat năvală, în Kamceatka

Un fost campion mondial la biatlon și doi oameni de afaceri ruși au murit în peninsula Kamceatka, după ce elicopterul la bordul căruia se aflau s-a prăbușit.

Sfârșitul teribil al unui fost campion mondial la biatlon | După ce elicopterul său s-a prăbușit, urșii au dat năvală, în Kamceatka
Sursa foto: hepta / captură Daily Mail
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2022   •   13:54

La manșa aparatului se afla Igor Malinovski (foto principală și galerie), în vârstă de 25 de ani, de cinci ori campion mondial de biatlon la juniori.

Cu cariera sportivă afectată de restricțiile în vigoare în timpul pandemiei, Igor s-a recalificat, lucrând la firma tatălui său, Vladimir Malinovski, ca pilot pentru turiștii interesați de peisajele spectaculoase și sălbatice din Kamceatka.

Cei doi pasageri din elicopter erau Zoia Kaigorodova (foto galerie), proprietara unei companii de cosmetice, și Serghei Kolesniak (foto galerie), 39 de ani, director executiv la compania de telefonie mobilă Tele2.

Zborul se dorea a fi unul de agrement și a fost organizat de Kaigorodova.

Cursa a costat echivalentul a aproximativ 5.000 de euro.

Daily Mail notează că prăbușirea s-a produs pe 16 iulie.

O prăbușire în condiții de zbor nefavorabile

Comunicațiile cu elicopterul s-au întrerupt înainte de tragedie, din cauza vremii nefavorabile.

O zi mai târziu, salvatorii au descoperit epava carbonizată a elicopterului Robinson în Valea Gheizerelor din Kamceatka, la circa 13 kilometri de vulcanul Uzon.

Fotografii realizate la fața locului arată rămășițe metalice contorsionate și pământ ars la locul impactului.

"Din păcate, niciunul dintre cei oameni aflați la bord nu a supraviețuit", a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Autoritățile au declanșat o anchetă privind cauzele prăbușirii, care a avut loc în condiții de vreme rea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cadavrele celor aflați de la bord, târâte de urși

Postul 5TV a relatat că rămășițele turiștilor morți au fost târâte departe de locul prăbușirii de urșii prezenți din abundență în această zonă din estul îndepărtat la Rusiei.

Regiunea este printre cele mai populate cu urși bruni de pe întreaga planetă.

Se estimează că în Kamceatka trăiesc între 10.000 și 14.000 de astfel de urși, pe o suprafață comparabilă cu a statului american California.

De regulă, aceste animale mănâncă pești, plante, insecte și animale mici iar oamenii nu fac parte din "meniul" lor.

Prădători oportuniști, urșii profită însă la maximul de tot ce ar putea conta ca hrană în jurul lor, aceasta fiind, probabil, explicația pentru care au târât și sfârtecat cadavrele celor din elicopter, menționează publicația britanică.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close