Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, cercetat penal pentru "trafic de influenţă" şi "prostituţie cu minore"

Silvio Berlusconi, cercetat penal pentru "trafic de influenţă" şi "prostituţie cu minore"

Silvio Berlusconi, cercetat penal pentru "trafic de influenţă" şi "prostituţie cu minore"
Sursa foto: Foto: The Guardian
14 Ian 2011   •   16:38

Procuratura din Milano a iniţiat o anchetă penală care îl vizează pe premierul Silvio Berlusconi, suspectat de trafic de influenţă şi "prostituţie cu minore" în cazul adolescentei de origine marocană care afirmase că a avut relaţii intime cu el, informează Corriere della Sera.
   
Potrivit procurorilor, Berlusconi a încercat să ascundă faptul că a avut relaţii cu o prostituată minoră abuzând de calitatea de premier, în mai 2010, şi cerând poliţiei din Milano să o încredinţeze pe adolescenta marocană Karima "Ruby" El Mahroug consilierului regional Nicole Minetti (membru PdL).
   
Pentru trafic de influenţă, un oficial public italian riscă o condamnare cuprinsă între patru şi 12 ani de detenţie. Berlusconi este suspectat şi de "prostituţie cu minore", infracţiune pasibilă de o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi trei ani de detenţie.
   
În noiembrie 2010, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, recunoştea că Silvio Berlusconi s-a interesat personal, prin telefon, de situaţia adolescentei de origine marocană care afirmă că a avut relaţii intime cu el, în momentul în care aceasta fusese reţinută pentru furt.
   
Roberto Maroni a declarat că poliţia a respectat procedurile legale de identificare a adolescentei Karima El Mahroug (alias Ruby), care fusese reţinută pentru un presupus furt. Ulterior, tânăra - care a împlinit 18 ani pe 1 noiembrie 2010 - a fost eliberată în custodia lui Nicole Minetti, fostul dentist al lui Berlusconi şi reprezentant al PdL în Consiliul Regional.
   
Silvio Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, este suspectat că a avut relaţii intime cu minora de origine marocană Ruby, iar presa relatase că Biroul primului-ministru intervenise telefonic pentru eliberarea acesteia, afirmând în mod fals că este nepoata lui Hosni Mubarak.

 Ruby a recunoscut că a participat la trei petreceri organizate în vila lui Berlusconi, alături de alte zece dame de companie. Minora marocană le-a spus anchetatorilor că participase la un joc erotic numit "bunga-bunga".

În replică, Silvio Berlusconi a declarat că îi place "viaţa" şi îi plac "femeile", subliniind că nu datorează nimănui explicaţii.
   

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close