Antena 3 CNN Externe Sindicaliştii din 22 de state europene, inclusiv România protestat în Slovenia

Sindicaliştii din 22 de state europene, inclusiv România protestat în Slovenia

Sindicaliştii din 22 de state europene, inclusiv România protestat în Slovenia
05 Apr 2008   •   15:17

Sute de sindicalişti din România au participat sâmbătă în Slovenia la un euro-miting. Organizaţiile sindicale din Europa de Est au protestat faţă de discrepanţele salariale din Uniunea Europeană. Zeci de mii de sindicalişti din 22 de ţări ale Uniunii Europene au fost prezenţi la acţiunea de protest de la Ljubljana. Euro-mitingul are rolul de a atrage atenţia asupra discrepanţelor salariale dintre muncitorii din est şi cei din vest.

Sindicaliştii consideră că aderarea la Uniunea Europeană ar trebui să determine creşterea nivelului de trai. Sindicatele europene cer moderaţie salarială pentru funcţiile de conducere şi remuneraţii egale pentru muncă egală, indiferent de tara din care provine muncitorul. Ei sunt de asemenea nemulţumiţi de acordarea de salarii discriminatorii femeilor.

Sindicaliştii români, care speră că Euro-demonstratia de la Ljubljana va avea efectul scontat, vor să atragă atenţia şi asupra faptului că legislaţia din ţara noastră nu permite negocierea salariului prin contractul colectiv de muncă.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close