Antena 3 Externe Situație șocantă într-o școală. O învățătoare a uitat să stingă lampa cu raze ultraviolete dintr-o clasă: 36 de copii au suferit arsuri grave

Situație șocantă într-o școală. O învățătoare a uitat să stingă lampa cu raze ultraviolete dintr-o clasă: 36 de copii au suferit arsuri grave

16 Noi 2018   •   12:50
Situație șocantă într-o școală. O învățătoare a uitat să stingă lampa cu raze ultraviolete dintr-o clasă: 36 de copii au suferit arsuri grave
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Neglijenţa unei învăţătoare, care a uitat să stingă lampa cu raze ultraviolete într-o sală de clasă la o şcoală din Tianjin, a provocat arsuri şi răni la 36 de copii, informează vineri mass-media locale citate de EFE.

Elevii prezentau simptome de gravitate diferită, precum vărsături sau sângerări ale ochilor şi arsuri pe faţă şi pe gât.

Incidentul s-a produs luni, 12 noiembrie, la o şcoală primară din Tianjin, când învăţătoarea a uitat să stingă lampa cu raze UV pentru a dezinfecta clasa.

Lumina ar fi stat aprinsă de la primele ore ale dimineţii până când o altă învăţătoare şi-a dat seama de greşeală şi a stins-o la 16:45 ora locală, după nouă ore.

Mai mulţi părinţi au cerut explicaţii directorului centrului şcolar care i-a îndemnat să ducă copiii la spital.

Dintre cei 48 de elevi care au fost expuşi la lumina ultravioletă, 36 au fost nevoiţi să primească tratament de urgenţă.

Pe reţelele de socializare au circulat imagini cu şcolarii întinşi pe patul de spital, cu ochii bandajaţi, şi un videoclip cu personalul şcolii care susţine că a fost vorba de un accident.

Departamentele educaţiei, sănătăţii şi poliţiei din Tianjin au demarat o anchetă comună pentru a clarifica cele întâmplate.

Un alt incident similar a avut loc în septembrie, la şcoală elementară din Xiangshui, din provincia Jiangsu, când mai mulţi elevi au fost expuşi luminii ultraviolete timp de o zi întreagă, fapt ce le-a provocat arsuri, dureri de ochi şi vărsături.

După consultarea mai multor experţi, departamentul educaţiei din Xianghsui a concluzionat că simptomele au fost provocate de "condiţiile meteo extrem de uscate" ale momentului, notează mass-media locale

×
Subiecte în articol: şcoală invatatoare neglijenta

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close