Antena 3 CNN Externe Situaţie tensionată în Fâşia Gaza. Din nou

Situaţie tensionată în Fâşia Gaza. Din nou

Situaţie tensionată în Fâşia Gaza. Din nou
16 Apr 2008   •   16:04

După confruntările între armata israeliană şi militanţii Hamas, de marţi noapte, situaţia în Fâşia Gaza a devenit din nou tensionată. Trei soldaţi israelieni şi patru membri ai grupării Hamas şi-au pierdut viaţa în ultimele confruntări, în urma cărora armata israeliană a decis să nu mai livreze combustibil centralei electrice din Gaza.

Chiar în ziua în care armata israeliană a lansat ofensiva în Gaza, livrările de combustibil trebuiau să fie reluate. Acestea au fost suspendate şi pe 9 aprilie, după un atac al palestinienilor asupra terminalului care serveşte transportului de combustibil între Israel şi Gaza.

Cu toate că Gaza riscă din nou o criză umanitară, liderii Hamas consideră luptele de noaptea trecută drept un succes pentru că au ucis 3 soldati israelieni. „Soldatul sionist are patru alternative cand intră în Gaza: moare, e răpit, e rănit grav sau e marcat psihic”, a declarat Abu Obeida, purtător de cuvânt al Hamas.

Luptele continue din Gaza subminează eforturile guvernului palestinian, moderat de la Ramallah, să reia negocierile de pace cu Israelul. „Regimul terorist din Gaza continuă să atace din nefericire civilii israelieni şi continuă să îşi sporească arsenalul militar. Armata israeliană acţionează doar ca să apere populaţia”, a spus Mark Regev, purtător de cuvânt al guvernului israelian.

Fostul preşedinte american Jimmy Carter, aflat în vizită în Orientul Mijlociu, a atenţionat guvernul israelian că face o greşeală dacă lasă Hamasul în afara negocierilor de pace. Carter, care a mediat tratatul de pace al Israelului cu Egiptul acum trei decenii, a fost primit cu răceală în Israel, pentru că este acuzat că susţine Hamasul.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close