Antena 3 CNN Externe SMS-ul prezidenţial. Sarkozy a dat în judecată o publicaţie online

SMS-ul prezidenţial. Sarkozy a dat în judecată o publicaţie online

SMS-ul prezidenţial. Sarkozy a dat în judecată o publicaţie online
08 Feb 2008   •   10:28

Nicolas Sarkozy nu admite zvonurile răuvoitoare la adresa sa. Avocaţii preşedintelui francez au dat în judecată site-ul de internet care a afirmat că Sarkozy ar fi rugat-o pe fosta soţie, Cecilia, să se întoarcă la el. "Dacă te întorci, anulez tot", i-ar fi scris preşedintele Ceciliei, prin sms, chiar înaintea căsătoriei cu Carla Bruni. Avocaţii susţin că ştirea este "mincinoasă" şi îi acuză pe autori de "fals, uz de fals şi tăinuire", ce pot fi pedepsite cu trei ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro. Plângerea penală a unui preşedinte împotriva unui organ de presă este o premieră în istoria celei de-a cincea republici franceze.
Această plângere vine ca urmare a "apariţiei, pe 6 februarie, a unui articol cu titlul ŤObsesia pentru Céciliať". Potrivit site-ului nouvelobs.com, cu opt zile înainte de căsătoria cu Carla Bruni, care a avut loc pe 2 februarie, Nicolas Sarkozy i-ar fi trimis un sms fostei soţii, Cécilia.

Articolul vizat de plângere putea fi încă văzut joi seara, sub titlul "SMS-ul lui Sarkozy către Cécilia", pe site-ul nouvelobs.com, care aparţine săptămânalului Le Nouvel Observateur. Conducerea publicaţiei nu a dorit să comenteze, preferând să aştepte până va cunoaşte exact obiectul plângerii. Nicolas Sarkozy şi noua sa soţie, Carla Bruni, au intentat şi câştigat deja un proces împotriva companiei aeriene Ryanair. Aceasta a fost condamnată, marţi, în regim de urgenţă pentru că a publicat, pe 28 ianuarie, în Le Parisien, o fotografie a cuplului prezidenţial în cadrul unei campanii promoţionale.

În reclamă, era desenată o bulă cu textul "Cu Ryanair, întreaga familia poate veni să asiste la nunta mea". Nicolas Sarkozy a cerut şi a primit, prin decizia instanţei, despăgubiri în valoare de un euro, în timp ce Bruni a obţinut 60.000 de euro din suma de 500.000 de euro cerută cu titlu de despăgubiri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close