Antena 3 CNN Externe Şoc la Torino: 10 români au fost ţinuţi sclavi doi ani, în subsolul unei fabrici

Şoc la Torino: 10 români au fost ţinuţi sclavi doi ani, în subsolul unei fabrici

Şoc la Torino: 10 români au fost ţinuţi sclavi doi ani, în subsolul unei fabrici
25 Ian 2008   •   16:57

Descoperire şocantă a carabinierilor de la Torino. 10 români originari din Reşiţa au fost ţinuţi sclavi timp de 2 ani în subsolul unei fabrici părăsite. Printre ei se aflau şi câţiva copii. Carabinierii au arestat 9 români şi 9 italieni, care îi obligau pe prizonieri să iasă noaptea şi să fure cabluri de cupru. Şeful organizaţiei era un român. Ionel Surdu, zis Taliu, are 36 de ani şi avea o vilă în inima cartierului multietnic San Salvario din Torino. Taliu comanda o adevărată organizaţie de tip mafiot, cu o structură bine pusă la punct, gen cupolă.

Fratele lui Taliu, Costel Surdu, de 34 de ani, se ocupa de angajarea noilor lucrători în România, cu false promisiuni. Uneori, adolescenţii erau cumpăraţi, alteori atraşi cu înşelătoria. Minorii erau ţinuţi de doi ani în două fabrici abandonate de la periferia oraşului Torino. Tinerii erau bătuţi şi ameninţaţi că familiile lor vor fi ucise, dacă nu se supun.

Nopatea erau trimişi la furat de cablu de cupru, iar ziua desprindeau din învelişul din plastic firele de cupru furat. Pe piaţa neagră a anului 2008, acesta valorează cât aurul. Mafioţii au câşigat în 2007 peste 3 milioane de euro de pe urma sclavilor.

18 persoane au fost arestate, printre care şi trei italieni, titulari ai unor întreprinderi importante din Torino.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close