Antena 3 CNN Externe Soldat ucis pe aeroportul din Tel-Aviv, când Sarkozy se pregătea să plece

Soldat ucis pe aeroportul din Tel-Aviv, când Sarkozy se pregătea să plece

Soldat ucis pe aeroportul din Tel-Aviv, când Sarkozy se pregătea să plece
24 Iun 2008   •   17:23
Haos pe aeroportul din Tel-Aviv, chiar când preşedintele Franţei, Nicolas Srakozy, se pregătea să părăsească Israelul. Un soldat a fost ucis după ce arma din dotare s-a descărcat, cel mai probabil accidental, în timpul ceremoniei organizate în cinstea lui Sarkozy, la care au participat premierul Ehud Olmert şi preşedintele Shimon Peres, relatează AFP. Totuşi, alte surse au avansat şi ipoteza sinuciderii, dar oficialităţile israeliene nu au oferit până acum explicaţii.

Imediat după incident, la recomandarea bodyguarzilor cuplul prezidenţial francez a urcat precipitat scările avionului, nu înainte de a-şi lua în grabă rămas bun de la preşedintele şi premierul israelian. Chipurile lor exprimau însă îngrijorarea. La rândul lor, preşedintele şi premierul israelian au plecat spre maşinile oficiale, protejaţi de armata de gărzi de corp.



Camerele televiziunii israeliene au surprins apoi momentul când două femei din cadrul personalului militar au leşinat, după ce au văzut scena incidentului. O ambulanţă a sosit la locul incidentului, iar medicii le-au tratat pe cele două femei, în timp ce, fără să dea amănunte despre cele întâmplate, oficialii israelieni au făcut apel la calm.

Aceasta este prima vizită pe care Nicolas Sarkozy o face în Israel în calitate de şef de stat şi este însoţit de prima Doamnă, Carla Bruni. Totodată, aceasta este cea de-a doua vizită de stat a unui preşedinte francez în Israel, după cea din martie 1982, a lui Francois Mitterand.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close