Antena 3 CNN Externe Câți soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului. Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul

Câți soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului. Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul

14.700 de soldaţi ruşi ar fi murit de la 24 februarie până în prezent, anunţă armata ucraineană.

Câți soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului. Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul
de Silvia Preda    |    20 Mar 2022   •   14:12

Pe 20 martie, armata ucraineană a anunţat că a distrus 1.487 de vehicule blindate, 230 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de carburant, 74 de lansatoare de rachete, 118 elicoptere, 96 de avioane şi 44 antiaeriene. 

Sâmbătă, agenţia EFE anunţa că aceste "calcule ale Statului Major sunt provizorii deoarece, după cum s-a menţionat, estimarea pagubelor cauzate inamicului nu este uşoară din cauza intensităţii luptelor. Statul Major are în vedere posibilitatea ca, pentru a compensa numărul mare de victime, guvernul Rusiei să opteze pentru mobilizarea totală şi să încerce să prelungească războiul".

Potrivit cifrelor procuraturii pentru minori din Ucraina, cel puţin 112 copii au murit în urma atacurilor ruseşti şi cel puţin 140 au fost răniţi.

Război în Ucraina. Un ucrainean din cinci şi-a părăsit casa

Mai mult de o cincime din cele 44 de milioane de persoane care trăiau în Ucraina înainte ca Rusia să invadeze ţara, luna trecută, au fost mutate în interiorul ţării sau au fugit în alte ţări, potrivit estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.

×
Subiecte în articol: soldaţi ruşi Război Ucraina
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close