Antena 3 CNN Externe Soldaţii americani morţi în Irak şi Afganistan, incineraţi într-o instalaţie pentru animale de companie

Soldaţii americani morţi în Irak şi Afganistan, incineraţi într-o instalaţie pentru animale de companie

Soldaţii americani morţi în Irak şi Afganistan, incineraţi într-o instalaţie pentru animale de companie
10 Mai 2008   •   11:37

Stupoare în ministerul american al Apărării, după ce un ofiţer a descoperit că trupurile militarilor căzuţi la datorie în Irak şi Afganistan sunt incinerate într-o instalaţie pentru animalele de companie. Secretarul american pentru Apărare şi-a cerut scuze oficial într-un comunicat şi a deschis o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunţat că secretarul pentru Apărare, Robert Gates, a ordonat deschiderea unei anchete în cazul acuzaţiilor aduse de un ofiţer al armatei americane. Responsabilul american a depus vineri o plângere la Pentagon, după ce a făcut o vizită la morga bazei militare de la Dover pentru a-i aduce un ultim omagiu unui prieten căzut în luptă. Ofiţerul de rang înalt a descoperit că turpul prietenului urma să fie incinerat la o firmă de pompe funebre specializată în incinerarea animalelor de companie. Militarul a făcut fotografii şi le-a trimis la Pentagon. Oficialii americani au fost nevoiţi să-şi ceară scuze public.

Pentagonul a decis să ancheteze condiţiile în care are loc incinerarea trupurilor soldaţilor căzuţi la datorie în toate bazele militare. Gates a ordonat ca la fiecare incinerare să fie prezent un militar.

Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close