Antena 3 CNN Externe Soldaţii americani răniţi în Irak ar putea fi trataţi cu celule stem

Soldaţii americani răniţi în Irak ar putea fi trataţi cu celule stem

Soldaţii americani răniţi în Irak ar putea fi trataţi cu celule stem
22 Apr 2008   •   17:10

Specialiştii de la Pentagon au declarat că ar putea dezvolta o tehnologie care să le permită folosirea celulelor stem pentru regenerarea pielii, muşchilor sau chiar membrelor soldaţilor răniţi în Orientul Mijlociu. Celulele stem ar putea fi recoltate înainte ca soldaţii să plece pe front, urmând ca apoi să fie folosite în eventualitatea unei răni.

„Noul institut va lucra la dezvoltarea tehnologiilor care ne vor ajuta să îi reîntregim pe soldaţii noştri.” a declarat locotenentul general Eric Schoomaker, chirurg în armata americană.

Noul Institut de Medicină Regenerativă al Forţelor Armate va finanţa studiile a două consorţiă de universităţi şi centre de cercetare medicală. Unul va fi condus de Universitatea Wake Forest şi Universitatea Pittsburgh, iar celălalt de Universitatea Rutgers şi Clinica din Cleveland.

Pentagonul va finanţa proiectul cu 85 de milioane de dolari, cele două consortii vor contribui cu suma de 80 de milioane de dolari, urmând ca încă 100 de milioane să fie strânse din granturile oferite de Institutele Naţionale de Sănătate.

Deşi primele proiecte sunt modeste, referindu-se la refacerea unor degete tăiate sau la reconstrucţia musculară, oficialii spera ca tehnicile să fie îmbunătăţite şi să permită regenerarea pielii în cazul unor arsuri, înlocuirea urechilor sau nasului, sau chiar provocări mai complexe cum ar fi reconstrucţia unor membre.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close