Antena 3 CNN Externe Soldaţii germani sunt prea graşi să se lupte cu talibanii

Soldaţii germani sunt prea graşi să se lupte cu talibanii

Soldaţii germani sunt prea graşi să se lupte cu talibanii
04 Dec 2008   •   04:34

Soldaţii germani staţionaţi în Afganistan au fost acuzaţi că sunt prea graşi pentru a se lupta cu talibanii deoarece... beau prea mult. Un raport al Parlamentului german arată că că forţele din Afganistan au folosit peste 1,7 milioane halbe de bere şi 92.000 de sticle de vin anul trecut.
Iar anul acesta sunt pe punctul de a-şi depăşi recordul, cu 901.000 halbe de bere şi 56.000 de sticle de vin în primele şase luni.
Spre comparaţie, trupele americane nu au voie să bea, iar trupele britanice sunt limitate la cantităţi mici de alcool în afara serviciului.
Un raport anterior arăta că 40% dintre cei 3600 de soldaţi germani din Afganistan sunt supraponderali. Aceasta l-a determinat pe Reinhold Robbe, din comisia parlamentară de apărare să arate că ?sincer, soldaţii sunt prea graşi, fac exerciţii puţine şi nu prea se îngrijesc de dieta lor?.
De asemenea, misiunea Germaniei din Afganistan a mai fost ?atacată? şi de unii soldaţi, respectiv de şeful unităţii germane de comando, KSK.
Într-un exces de sinceritate, generalul Hans-Christoph Ammon, ai cărui oameni se luptă cu al Qaeda şi talibanii, a declarat că procesul de antrenament al poliţiei afgane- pentru care Germania este responsabilă ? este un ?eşec mizerabil?. El a declarat că guvernul german a alocat doar 12 milioane de euro pentru antrenarea armatei afgane şi a poliţiei. ?În ritmul acesta, vor fi necesari 82 de ani pentru a avea o forţă de poliţie pregătită cum trebuie?, a declarat acesta pentru Deutsche Press.
Recentele critici vin după o serie de acuzaţii împotriva armatei germane din Afgansitan. Anul trecut, ofiţeri ai armatei americane s-au plâns de un colonel german care a venit băut la o şedinţă
Thomas Raabe, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat că media de consum se ridică la 0.77 litri de bere pe zi, de soldat, mai puţin decât cele două cutii de bere permise permise. În octombrie, parlamentul german a decis extinderea misiunii din Afganistan şi ridicarea numărului de soldaţi la 4500.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close