Antena 3 CNN Externe Sosirea fiului lui Bhutto la Oxford mobilizează Scotland Yard

Sosirea fiului lui Bhutto la Oxford mobilizează Scotland Yard

Sosirea fiului lui Bhutto la Oxford mobilizează Scotland Yard
14 Ian 2008   •   21:00

Măsuri sporite de securitate la Universitatea Oxford, unde fiul fostului premier pakistanez Benazir Bhutto şi-a reluat studiile. Scotland Yard a dispus instalarea unui dispozitiv special pentru protejarea tânărului în vârstă de 19 ani, student în anul întâi la prestigioasa universitate. Acesta a fost numit şeful Partidului Popular Pakistanez, după ce mama lui a fost asasinată, la sfârşitul anului trecut. Partidul îşi respectă astfel tradiţia, deoarece şi Benazir Bhutto i-a urmat la conducere tatălui ei, executat de un regim militar. Liderul real al formaţiunii va fi, deocamdată, tatăl tânărului moştenitor, care nu are nicio experienţă în politică.

Bilawal Zardari Bhutto a devenit, oficial, preşedintele partidului, dar a precizat că îşi va continua studiile începute la Oxford, lăsându-i conducerea efectivă tatălui său, Asif Zardari. "După cum ştim, liderii partidului devin adesea martiri şi nu ştim cât de mult va putea el să îndeplinească funcţia. Cât voi fi la universitate, el va deţine controlul. După ce voi reveni, voi prelua eu controlul", a declarat Bilawal.

Tatăl lui Bilawal, Asif Zardari, este privit cu suspiciune de mulţi pakistanezi. El a fost ministru într-un guvern al soţiei sale, după care a stat în arest timp de opt ani, sub acuzaţii de corupţie care i-au adus porecla de "Domnul zece la sută". Cu toate acestea, Zardari a intrat imediat în rolul de lider şi a anunţat o decizie politică importantă: participarea formaţiunii la alegerile de la 8 ianuarie.

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close