Antena 3 CNN Externe Soţul reginei Marii Britanii, prinţul Philip, a fost externat. Chirurgii i-au implantat un stent

Soţul reginei Marii Britanii, prinţul Philip, a fost externat. Chirurgii i-au implantat un stent

Soţul reginei Marii Britanii, prinţul Philip, a fost externat. Chirurgii i-au implantat un stent
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
27 Dec 2011   •   12:47

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 90 de ani, operat de urgenţă vineri din cauza unei artere blocate, a fost externat, marţi, după ce chirurgii i-au implantat un stent, informează AFP.

Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii se afla în continuare în spital, luni seara, a anunţat Palatul Buckingham în aceeaşi zi, conform  AFP. Prinţul Philip a ratat tradiţionala partidă de vânătoare de fazani organizată în fiecare an în a doua zi de Crăciun.

Palatul Buckingham anunţa luni seară că prinţul Philip "continuă să facă progrese", însă nu s-a precizat când va fi externat acesta.

Prinţul consort a lipsit pentru prima dată de la tradiţionala sărbătorire a Crăciunului din familia regală. El a fost însă vizitat de nepoţi, la o zi după vizita reginei.
   
Prinţul Philip este, potrivit anturajului său, nerăbdător să părăsească spitalul Papworth din apropiere de Cambridge (est), un centru de cardiologie recunoscut, unde a fost transportat cu elicopterul vineri.
   
Această alertă este cea mai serioasă cu care s-a confruntat ducele de Edinburgh, care este prinţ consort de aproape 60 de ani şi care se bucura până în prezent de sănătate de invidiat.
   
Chirurgii i-au implantat un "stent", un fel de tub inserat în arteră pentru a o dilata şi a remedia obturarea ei, o intervenţie care se practică sub anestezie locală şi care s-a desfăşurat "cu succes", potrivit Palatului Buckingham.
   
Sâmbătă, regina şi cei patru copii ai săi l-au vizitat pe prinţul consort la spital, iar duminică, şase dintre cei opt nepoţi ai acestuia au mers să îl vadă.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close