Antena 3 CNN Externe Spania. Curioşi, dar neîncrezători, românii participă la bursa locurilor de muncă

Spania. Curioşi, dar neîncrezători, românii participă la bursa locurilor de muncă

Spania. Curioşi, dar neîncrezători, românii participă la bursa locurilor de muncă
13 Apr 2008   •   11:31

În oraşul Castellon a început, duminică, bursa locurilor de muncă pentru românii care lucrează în Spania. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Muncii şi peste 500 de români au participat la el, fiind curioşi să vadă cu ce sunt ademeniţi pentru a se întoarce în România.

La Castellon au fost înfiinţate puncte de informare, de la asigurări sociale şi pensii până la accesarea fondurilor europene sau la cerinţele pentru deschiderea unei afaceri în România. „Noi dorim să facem o campanie de informare largă”, a declarat Akos Derzsi, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Chiar dacă interesul a fost mare, mulţi români privesc cu neîncredere la posibilitatea unui nou început în România. Toţi caută slujbe care să le ofere salarii onorabile. Totuşi, deşi pare de necrezut, există firme care ar plăti bani frumoşi pentru a-şi completa personalul cu români specializaţi în Spania.

Criza din domeniul construcţiilor a lăsat deja mulţi români în şomaj, aşa că oamenii sunt suspicioşi faţă de ofertele pe care le aud şi vor mai multe garanţii. Bursa de la Castellon la care sunt ofertate 10.000 de locuri de muncă va mai fi deschisă pentru încă o zi, când se prevede o participare mai mare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close