Antena 3 CNN Externe Spania. Explozie revendicată de ETA, soldată cu rănirea a şapte poliţişti

Spania. Explozie revendicată de ETA, soldată cu rănirea a şapte poliţişti

Spania. Explozie revendicată de ETA, soldată cu rănirea a şapte poliţişti
17 Apr 2008   •   08:19

O bombă ascunsă într-o sacoşă a explodat în faţa unui sediu al Partidului Socialist în oraşul Bilbao din Ţara Bascilor, joi dimineaţă. În urma deflagraţiei, şapte ofiţeri de poliţie au fost răniţi, care se aflau deja la faţa locului în urma unui avertisment al separatiştilor basci din ETA. Bomba a explodat la ora 6 dimineaţa, ora locală, la jumătate de oră după ce un anonim a avertizat prin telefon că ea a fost plasată în cartierul La Pena din Bilbao.

Câţiva dintre poliţişti au suferit traume acustice din cauza deflagraţiei, iar altul a suferit răni a căror amploare nu a fost determinată, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei. Alţii au suferit răni uşoare cauzate de geamurile sparte de deflagraţie, care a provocat pagube considerabile sediului Partidului Socialist.

ETA a ucis peste 800 de persoane în patru decenii de luptă armată pentru independenţa Ţării Bascilor faţă de Spania. Ultimul atac fatal al grupării a fost la 7 martie, când, cu două zile înaintea alegerilor generale, a împuşcat mortal un fost consilier al Partidului Socialist din oraşul basc Mondragon. ETA a revendicat asasinatul la 1 aprilie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close