Antena 3 CNN Externe Spania. Fiesta de San Fermin a debutat în oraşul Pamplona

Spania. Fiesta de San Fermin a debutat în oraşul Pamplona

Spania. Fiesta de San Fermin a debutat în oraşul Pamplona
06 Iul 2008   •   23:19

Oraşul spaniol Pamplona şi-a deschis porţile pentru tradiţionala Fiesta de San Fermin. Timp de nouă zile, zeci de mii de oameni vor participa la curse cu tauri, baluri sau concerte, în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute sărbători din lume. Prima cursă de la Pamplona a făcut deja victime - un om a murit, iar alţi 89 au fost răniţi uşor.

În tricouri albe şi cu eşarfe roşii, mii de oameni au asistat la deschiderea festivalului. Petardele lansate de la balconul primăriei din Pamplona au dat startul distracţiei. Unii spanioli spun însă că festivalul şi-a pierdut din farmecul de altădată. Totuşi, turiştii veniţi din toate colţurile lumii sunt încântaţi de atmosfera din Pamplona.



Momentele cele mai aşteptate ale sărbătorii sunt cursele cu tauri. Animalele sunt eliberate pe un traseu de aproape 900 de metri, de la grajduri la arene. Mii de curajoşi se aruncă în faţa lor şi încearcă să alerge cât mai repede. Taurii sunt apoi ucişi în luptele din arene. Festivalul face victime în fiecare an, în pofida avertismentelor lansate de autorităţile locale. Cursele cu tauri au provocat numeroase proteste în rândul organizaţiilor de protecţie a animalelor, însă spaniolii nu vor să renunţe la tradiţie.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close