Antena 3 CNN Externe Spania. Greva transportatorilor provoacă haos pe străzi

Spania. Greva transportatorilor provoacă haos pe străzi

Spania. Greva transportatorilor provoacă haos pe străzi
10 Iun 2008   •   22:00

Greva transportatorilor din Spania, declanşată în semn de protest faţă de scumpirea motorinei, are efecte în uzine şi în pieţele en-gros. Pe străzi e un adevărat haos. Câţiva şoferi spanioli au vandalizat maşina unui coleg de breaslă, supăraţi că nu participă la grevă. I-au deschis maşina şi au aruncat de pe un pod toată marfa. Spărgătorii de grevă au fost opriţi în trafic de şoferii protestatari, iar maşinile lor descărcate cu forţa.

Mai multe electrocansnice nou nouţe au fost distruse de şoferii scandalagii. Spiritele s-au mai potolit abia după intervenţia forţelor de ordine. Transportatorii au ieşit pe autostradă, la marginea Madridului, pentru a doua zi consecutiv pentru a atrage atenţia autorităţilor că preţul tot mai mare al motorinei îi aduce la faliment.

Într-un an, un litru de motorină a ajuns de la 95 de cenţi la un euro şi 30 de cenţi. Camionagii au declaşat greva pe termen nelimitat şi spun că nu se vor întoarce la muncă dacă guvernul nu ia măsuri pentru compensarea valului de scumpiri la carburanţi. Cât timp camionale nu mai circulă, aprovizionarea este blocată.

Stocurile de carne, fructe şi legume, de care dispune piaţa, nu ajung până la sfârşitul săptămânii. În plus, multe din benzinării au rămas fără carburanţi. Am auzit că toate staţiile de benzină sunt pe cale să rămână fără rezerve şi am venit să-mi fac plinul, ca altfel mi-e teamă că n-o să ajung la muncă miercuri. Şi în Belgia au avut loc proteste. Şoferii nemulţumiţi de preţul la carburanţi au ieşit din nou în stradă.

Sursa Foto: Monstersandcritics.com

Antena 3

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close