Antena 3 CNN Externe Spania. Regina Sofia dezaprobă căsătoriile între homosexuali şi avorturile

Spania. Regina Sofia dezaprobă căsătoriile între homosexuali şi avorturile

Spania. Regina Sofia dezaprobă căsătoriile între homosexuali şi avorturile
16 Noi 2008   •   23:42

Politicienii spanioli sunt neliniştiţi din cauza declaraţiilor făcute de regina Sofia, anunţă Finacial Times. La aniversarea a 70 de ani, regina Sofia a criticat căsătoriile homosexuale, avorturile şi războaiele declanşate de Statele Unite în Irak şi Afganistan prin intermediul a 15 interviuri publicate în cartea "La reina muy de cerca", scrisă de jurnalistul catolic Pilar Urbano.
Cartea a declanşat o serie de nelămuriri republicanilor în legătură cu monarhia conservatoare. Reprezentanţii Palatului Regal susţin însă că declaraţiile reginei au fost făcute în particular şi că textul "nu corespunde exact" cu ce a spus ea.
Socialiştii şi politicienii de stânga au fost puşi într-o situaţie extrem de dificilă din cauza comentariilor făcute de regină faţă de legislaţia spaniolă.În 2005, a fost adoptată o lege care permitea căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
Nici Regele Juan Carlos nu a fost ferit de controverse. În cadrul unui summit care a avut loc în Chile, l-a întrebat pe preşedintele venezuelan Hugo Chávez "De ce nu taci din gură?". Ulterior, întrebarea adresată de Juan Carlos lui Hugo Chavez a fost transformată într-o sonerie de telefon care a devenit foarte populară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close