Antena 3 CNN Externe Spania. Român obligat de familie să cerşească în centrul Madridului (VIDEO)

Spania. Român obligat de familie să cerşească în centrul Madridului (VIDEO)

Spania. Român obligat de familie să cerşească în centrul Madridului <font color=red>(VIDEO)</font>
27 Mai 2008   •   12:40

Un român cu dizabilităţi fizice, în vârstă de 60 de ani, este obligat să cerşească în centrul Madridului de mai mulţi ani. Spaniolii indignaţi de situaţie au apelat la presă, iar jurnaliştii au filmat cu o cameră ascunsă cum familia românului profită de handicapul bărbatului. Bărbatul este adus dimineaţa pe străzi, lăsat în centrul Madridului, în zonele cu magazinele cele mai scumpe, unde cerşeşte până seara.

Românii neagă că ar fi implicaţi în această afacere, însă vecinii spun că bărbatul este ţinut sclav de mai mulţi ani. Spaniolii îl cunosc foarte bine pe românul care cerşeşte zi de zi în centrul capitalei. ?E indignant să vezi cum îl aduc şi îl iau cu maşina. Vin mereu să ridice banii. Cred că nici nu mănâncă. Îl ţin cu picioarele goale, ca să stârnească milă şi să adune mai mulţi bani?, povesteşte o vânzătoare care îl zăreşte pe român în fiecare zi.

Jurnaliştii au stat până la miezul nopţii să-i aştepte pe românii care îl iau pe cerşetor. Însă nu a apărut nimeni. Aşa că au decis să-i pună întrebări. El a răspuns că cel care vine să îl ia este fratele său. Miguel Fonda, de la Federaţia Asociaţiilor Românilor din Spania, spune însă că ?sunt persoane folosite de bande mafiote, de bande de crimă organizată, chiar dacă este vorba despre infracţiuni minore?.

Cazul este foarte cunoscut de către lucrătorii sociali spanioli. Asistenţii sociali îi trimit bărbatului încă din 2003 avize prin care îi oferă ajutor financiar. Românul le-a refuzat însă pe toate. OBLIGAT SĂ CERŞEASCĂ:


Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close