Antena 3 CNN Externe Spania. Românul întemniţat care face greva foamei a ajuns la 53 de kilograme

Spania. Românul întemniţat care face greva foamei a ajuns la 53 de kilograme

Spania. Românul întemniţat care face greva foamei a ajuns la 53 de kilograme
08 Iul 2008   •   18:52

Românul care face greva foamei, de aproape două luni, într-o închisoare spaniolă, a ajuns la 53 de kilograme. Medicii care l-au consultat spun că starea lui este relativ bună. Nicolae Lascu are 27 de ani şi se află în penitenciarul Valdemoro de lângă Madrid. El este anchetat pentru săvârşirea de fraude cu carduri bancare. Românul a intrat în greva foamei pentru a le cere anchetatorilor să fie judecat în stare de libertate. Ambasada României de la Madrid urmăreşte cazul şi supraveghează situaţia românului.

Este al treilea caz în care un român alege să intre în greva foamei pentru a i se face dreptate. După ce tragedia Crulic a dat peste cap autorităţile din România, un alt român, întemniţat de data asta în Franţa, a recurs la această formă de protest pentru a atrage atenţia autorităţilor. Totul a pornit însă din luna aprilie, când presa română a aflat despre tragedia dintr-o închisoare poloneză. Un deţinut român a murit după ce a intrat în greva foamei pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Daniel Claudiu Crulic a fost arestat pe 10 septembrie anul trecut, pe motiv că ar fi furat portmoneul unui judecător, într-un magazin din Cracovia, în data de 11 iulie. Dată la care se afla însă la Milano, scrie presa din Polonia.

Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. Românul a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007, pentru furt, şi a decedat pe 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close