Antena 3 CNN Externe Spania. Se anunţă vremuri grele pentru şantieriştii români

Spania. Se anunţă vremuri grele pentru şantieriştii români

Spania. Se anunţă vremuri grele pentru şantieriştii români
16 Apr 2008   •   08:54

După ce a fost, ani de zile, motorul economiei spaniole, sectorul construcţiilor trece printr-o criză serioasă din cauza scumpirii creditelor. Astfel, românii care lucrează pe şantierele din Spania se pregătesc să înfrunte vremuri grele. Unii şi-au pierdut deja locurile de muncă, iar alţii ar putea avea în curând aceeaşi soartă.

Prăbuşirea pieţei imobiliare a început de anul trecut şi, drept consecinţă, multe şantiere şi-au încetat, pur şi simplu, activitatea. Tot mai multe familii sunt nevoite să renunţe la cumpărarea unei case deoarece nu-şi pot permite să plătească ratele creditelor. Ca să-şi menţină clientela, promotorii imobiliari au ajuns să ofere reduceri substanţiale de preţ sau chiar câte o maşină, ca bonus. Dar şi aşa, afacerile merg tot mai prost.

Iar printre cei care au de suferit se numără muncitorii imigranţi din construcţii, dintre care mulţi sunt români. Anul trecut, rata şomajului a crescut cu peste 50% în rândul muncitorilor străini din construcţii. Reporterii agenţiei Reuters au întâlnit, la Madrid, un grup de români care au povestit, sub acoperirea anonimatului, că au muncit în ultimii trei ani pe şantiere, dar acum nu mai găsesc nimic de lucru. Ei nu s-au hotărât, totuşi, să revină în România, deşi aici sectorul construcţiilor este încă în plină dezvoltare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close