Antena 3 CNN Externe Spania. Un român a fost rănit la cursele cu tauri din Pamplona

Spania. Un român a fost rănit la cursele cu tauri din Pamplona

Spania. Un român a fost rănit la cursele cu tauri din Pamplona
07 Iul 2008   •   23:42

Un român a fost rănit în timpul curselor cu tauri din Spania, la festivalul care se desfăşoară pe străzile oraşului Pamplona. Tradiţionala Fiesta de San Fermin şi-a adjudecat aşadar câteva victime încă de la deschidere. 13 persoane au fost rănite, luni. Potrivit AFP, printre răniţi se află doi americani, dintre care unul în vârstă de 20 de ani, un sud-african de 23 de ani, un britanic de 21 de ani, un neozeelandez de 23 de ani, un sud-coreean şi un român ale căror vârste nu au fost precizate.

Bilanţul festivalului nu se opreşte însă aici. Duminică, un tânăr irlandez a decedat, după ce a căzut de pe un zid. Autopsia a arătat că băiatul consumase alcool.

?Encierro?, cum este denumită cursa cu tauri, este organizată în fiecare dimineaţă a festivalului şi se desfăşoară pe un traseu de 825 de metri. Animalele sunt eliberate pe acest traseu bine stabilit şi marcat de organizatori, care se întinde de la grajduri şi până la arene. Mii de curajoşi se aruncă în faţa lor şi încearcă să alerge cât mai repede. Taurii sunt apoi ucişi în luptele din arene.

Festivalul face victime în fiecare an, în pofida avertismentelor lansate de autorităţile locale. Cursele cu tauri au provocat numeroase proteste şi în rândul organizaţiilor de protecţie a animalelor, însă spaniolii nu vor să renunţe la tradiţie.

Festivalul a început duminică şi va ţine timp de nouă zile, atrăgând zeci de mii de oameni la cursele cu tauri, la baluri sau concerte, în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute sărbători din lume.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close