Antena 3 CNN Externe Spania. Un român, implicat în cea mai mare tentativă de trafic de droguri

Spania. Un român, implicat în cea mai mare tentativă de trafic de droguri

Spania. Un român, implicat în cea mai mare tentativă de trafic de droguri
01 Aug 2008   •   21:11

Un român e implicat într-o tentativă de trafic cu cea mai mare cantitate de heroină găsită vreodată pe teritoriul Spaniei. Ajutat de patru complici turci, el a încercat să introducă pe piaţa neagră nu mai puţin de 316 kilograme de droguri. Heroina adusă de traficanţi valora peste 54 milioane de euro.

Heroina a fost adusă pe mare, în portul staţiunii Sitges, la 40 de kilometri de Barcelona. Românul şi ceilalţi traficanţi au descărcat dintr-o ambarcaţiune 633 de pachete cu droguri, de 500 de grame fiecare. Banda a urcat stupefiantele într-o furgonetă şi urma să le transporte către un loc sigur. Nici românul şi nici cei patru turci nu aveau însă idee că erau urmăriţi încă din februarie de poliţia spaniolă. Furgoneta a fost astfel interceptată, iar întreaga afacere murdară a eşuat.

Spaniolii au reuşit astfel să facă una din cele mai mari capturi de heroină din Europa, iar banda de traficanţi a fost anihilată. Anchetatorii spun că liderul ei, un turc stabilit în Olanda, era în contact cu organizaţii criminale din ţara natală şi cea de adopţie şi avea de gând să creeze o vastă reţea de trafic de droguri. Românul Pătru M. va fi adus zilele următoare în faţa justiţiei

Observator
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close