Antena 3 CNN Externe Spania. Un terminal al aeroportului din Madrid a devenit casă pentru vagabonzi

Spania. Un terminal al aeroportului din Madrid a devenit casă pentru vagabonzi

Spania. Un terminal al aeroportului din Madrid a devenit casă pentru vagabonzi
12 Iun 2008   •   22:19

Zeci de oameni fără adăpost au transformat un terminal al aeroportului din Madrid în casă. Este vorba despre spanioli săraci, dar şi despre imigranţi care au găsit în aeroport tot ce le lipseşte pe stradă: securitate, căldură iarna şi o baie în care să se spele. La prima vedere par pasageri, căci se prefac preocupaţi de curse şi de orarul zborurilor, dar nu aşteaptă de fapt niciun avion.

Apar în fiecare seară, cu ultimul tren, şi aşteaptă ca aeroportul să se golească. Apoi se aşează pe bănci şi adorm. Mulţi sunt imigranţi care nu au unde să stea şi care nu-şi găsesc un loc de muncă. Spun că e doar o situaţie proviozorie, până îşi găsesc un loc de muncă.

Alţii locuiesc însă în aeroportul Barajas de mai mulţi ani. Numărul exact al acestor oameni este greu de estimat. Jurnaliştii spanioli au numărat într-o singură noapte 20. Autorităţile nu pot face nimic pentru a-i scoate pe vagabonzi din terminale. Acestea sunt considerate spaţii publice, deschise 24 de ore din 24, şi oricine poate să rămână aici peste noapte fără să fie dat afară.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close