Antena 3 CNN Externe Spaniolii, grecii şi italienii fac faţă cu greu zăpezii şi poleiului

Spaniolii, grecii şi italienii fac faţă cu greu zăpezii şi poleiului

Spaniolii, grecii şi italienii fac faţă cu greu zăpezii şi poleiului
19 Dec 2007   •   09:16

Mai multe ţări europene se confruntă cu zăpadă şi ger. Meteorologii spanioli au emis o avertizare cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul ţării, după prima zăpadă din această iarnă. În Grecia, traficul a fost îngreunat din cauza ceţii şi poleiului, în special în zona de nord a ţării. Autorităţile elene au emis avertizări pentru şoferii plecaţi la drum. De asemenea, mai multe curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Salonic, iar câteva avioane nu au putut ateriza din cauza ceţii.

Tot din cauza zăpezilor, zeci de şcoli au fost închise. În Spania, prima zăpadă a venit cu cod portocaliu. Circulaţia rutieră a fost dată peste cap de nămeţi. Autostrada dintre Madrid şi Zaragoza a fost închisă timp de câteva ore. Problemele cele mai mari sunt în provincia Aragon.
 
Şi italienii se confruntă cu un val de frig. Locuitorii peninsulei s-au obişnuit în ultima săptămână cu hainele groase, dar probleme sunt cu animalele, afectate de ger. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Roma au recurs la exerciţii de gimnatiscă, tocmai ca să încălzească animalele.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close