Antena 3 CNN Externe Spaniolii vor să ajute ?căpşunarii? să se întoarcă în ţările lor de origine

Spaniolii vor să ajute ?căpşunarii? să se întoarcă în ţările lor de origine

Spaniolii vor să ajute ?căpşunarii? să se întoarcă în ţările lor de origine
27 Mai 2008   •   21:28

Îngrijoraţi că numărul muncitorilor străini a crescut foarte mult în ultimii ani, spaniolii intenţionează să lanseze un program de revenire voluntară a imigranţilor în ţările de origine. Guvernul de la Madrid, prin vocea ministrului Muncii şi Imigraţiei, Celestino Corbacho (foto), vrea să ajute, chiar şi financiar, cetăţenii care îşi doresc să revină în ţara unde s-au născut.

Programul ar prevedea un sistem de micro-credite pentru imigranţii care doresc să exercite o activitate în ţara lor de baştină sau servicii de consiliere, orientare şi sprijin pentru cei care vor să se întoarcă. Numărul imigranţilor din Spania, ţară care a înregistrat o puternică creştere economică, a explodat în ultimii zece ani, de la 500.000 în 1996 la aproximativ 10% dintr-un total de 45 de milioane de locuitori ai ţării iberice.

Spania se confruntă de şase luni cu o încetinire a creşterii economice iar sectoarele construcţiilor şi serviciilor, primii angajatori ai mâinii de lucru imigrate, sunt cele mai afectate de criză. De la alegerile legislative din martie, Guvernul socialist condus de Jose Luis Rodriguez Zapatero caută să se arate mai ferm în materie de imigraţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close