Antena 3 CNN Externe Speranţe pentru Hillary Clinton. Sondajele o dau ca favorită într-o luptă cu John McCain

Speranţe pentru Hillary Clinton. Sondajele o dau ca favorită într-o luptă cu John McCain

Speranţe pentru Hillary Clinton. Sondajele o dau ca favorită într-o luptă cu John McCain
29 Apr 2008   •   12:30

Hillary Clinton are mai multe şanse decât Barack Obama să îl învingă, la alegerile prezidenţiale din noiembrie, pe contracandidatul republican, John McCain. Potrivit unui sondaj comandat de Associated Press, fosta Primă Doamnă ar dispune de nouă procente avantaj într-o luptă directă cu McCain.

Analiştii susţin că ultimele săptămâni au fost foarte bune pentru senatorul de New York, Hillary Clinton, care şi-a revenit spectaculos, în timp ce rivalul ei democrat, Barack Obama, a scăzut în sondaje. Mai mult, Clinton are cu nouã procente mai mult în sondaje decât singurul republican rămas în cursa prezidenţială, John McCain. „Ce poate face Hillary Clinton acum este să străbată întreaga ţară şi să îşi susţină cauza pe două fronturi. Unul dintre ele ar fi că este un candidat democrat care are şanse să îl învingã pe John McCain, la toamnã”, informează AP.

De cealaltă parte, înfrângerea suferită la alegerile primare din Pennsylvania nu i-a prins deloc bine lui Barack Obama. Mai mult, şi scandalul stârnit de declaraţiile controversate ale fostului său pastor au dus la o scădere în sondaje. „Nu a fost cea mai bună lună a lui Barack Obama. A avut de înfruntat controversele legate de pastorul sãu, reverendul Jeremiah Wright”, scrie AP.

Următoarea luptă electoralã pentru democraţi se va da la 6 mai, în statele Indiana şi Carolina de Nord.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close