Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în Zimbabwe din cauza epidemiei de holeră

Stare de urgenţă în Zimbabwe din cauza epidemiei de holeră

Stare de urgenţă în Zimbabwe din cauza epidemiei de holeră
05 Dec 2008   •   12:27

Guvernul din Zimbabwe a declarat stare de urgenţă din cauza epidemiei de holeră, care a ucis până în prezent mai mult de 560 de persoane şi ameninţă viaţa altor 300.000. Autorităţile de la Harare au solicitat ajutor pentru spitalele din ţară care, conform declaraţiei ministrului Sănătăţii, "practic nu funcţionează". Colapsul sistemului de sănătate publică din mai multe state sud-africane este unul dintre cele mai devastatoare efecte ale crizei financiare mondiale.
Locuitorii statului Zimbabwe, care are cea mai mare rată a inflaţiei din întreaga lume, duc o luptă zilnică pentru a-şi procura hrana şi a găsi apă curată de băut. Conform unu raport al naţiunilor Unite, numărul celor diagnosticaţi cu holeră a crescut la peste 12.000 de cazuri, începând luna august. Dacă donatorii internaţionali nu vor acţiona rapid, situaţia riscă să se agraveze, având în vedere că peste 300.000 de oameni sunt slăbiţi din cauza crizei alimentare.
Până în luna ianuarie, peste cinci milioane de oameni din Zimbabwe vor avea nevoie de ajutor umanitar de urgenţă. Deocamdată, Marea Britanie a hotărât să trimită un ajutor în valoare de 10 milioane de lire sterline, constând în principal în medicamente.
Holera este o boală infecţioasă care afectează intestinul subţire. Boala se manifestă prin tulburări digestive ca o diaree gravă, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului, prin pierdere de substanţe minerale şi are o rată a mortalităţii de 85%
Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close