Antena 3 CNN Externe Liderul SI anunţă că atacurile coaliţiei internaţionale îi întăresc luptătorii: "Califatul este bine"

Liderul SI anunţă că atacurile coaliţiei internaţionale îi întăresc luptătorii: "Califatul este bine"

Liderul SI anunţă că atacurile coaliţiei internaţionale îi întăresc luptătorii: "Califatul este bine"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Dec 2015   •   21:21

Statul Islamic a publicat, sâmbătă, un nou mesaj, în care liderul teroriştilor susţine că, în ciuda alianţei fără precedent creată împotriva SI, "califatul este bine". 

 
Pe parcursul înregistrării de 24 de minute, Abu Bakr al-Baghdadi susţine că raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale nu fac nimic decât să sporească determinarea oamenilor săi. 
 
Acesta este primul mesaj transmis de al-Baghdadi din luna mai până în prezent, conform ABC News.
 
În acelaşi timp, o coaliţie militară arabo-kurdă a cucerit sâmbătă, de la jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI), un baraj strategic de pe Eufrat, în nordul Siriei, a anunţat un purtător de cuvânt al grupării, relatează AFP în pagina electronică.
 
Statul Islamic a cucerit barajul Tishrin în 2014, după ce a alungat din zonă mai multe grupări rebele, inclusiv Ahrar al-Sham, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Acest baraj este considerat strategic deoarece furnizează electricitate unor zone vaste din provincia Alep, a subliniat ONG-ul.
Forţele Democratice Siriene (FDS) "au eliberat barajul Tishrin", a declarat pentru AFP colonelul Talal Sello, purtătorul de cuvânt al coaliţiei, precizând că "înfruntările continuă în zona în care se află locuinţele de serviciu ale angajaţilor, în jurul barajului".
"Am eliberat regiunea din estul barajului", a mai anunţat purtătorul de cuvânt al acestei coaliţii, formate din Unităţile pentru protecţia poporului kurd (YPG) şi combatanţi arabi.
Directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane, a confirmat cucerirea barajului, precizând că luptele continuau pe malul de vest al fluviului.
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close