Antena 3 CNN Externe Statele UE sunt îndemnate să renunţe la restricţiile impuse românilor

Statele UE sunt îndemnate să renunţe la restricţiile impuse românilor

Statele UE sunt îndemnate să renunţe la restricţiile impuse românilor
17 Ian 2008   •   08:28

Statele membre ale Uniunii Europene sunt îndemnate de către Centrul European Citizen Action Service să renunţe la restricţiile impuse muncitorilor români şi bulgari. Experţii spun că numărul imigranţilor din cele două ţări în Europa nu a înregistrat o creştere semnificativă şi că măsurile au o natură discriminatorie. Experţii organizaţiei non-guvernamentale susţin că cea mai mare parte a emigrărilor dinspre România şi Bulgaria a avut loc înainte de aderarea celor două state la Uniune, contrazicând astfel scenariile privitoare la afluxul de muncitori care s-ar fi îndreptat spre spaţiul comunitar după 1 ianuarie 2007.

Potrivit studiului, restricţiile au fost bazate pe prognoze exagerate, care s-au dovedit a fi nefondate. Cu atât mai mult cu cât anumiţi specialişti acuzau că numărul mare de imigranţi va duce la deviaţii pe piaţa muncii în ţările Uniunii. Autorii raportului le recomandă statelor membre să renunţe la restricţii, care sunt în contradicţie cu spiritul tratatelor fondatoare ale Uniunii Europene şi au o natură discriminatorie.

În acest moment, 15 dintre cele 27 de ţări membre au restricţii totale sau parţiale privind accestul pe piaţa muncii şi au posibilitatea de a le mai menţine pe o perioadă de şapte ani.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close