Antena 3 CNN Externe Stresul şi orele de muncă peste program, direct responsabile de bolile psihice ale secolului

Stresul şi orele de muncă peste program, direct responsabile de bolile psihice ale secolului

Stresul şi orele de muncă peste program, direct responsabile de bolile psihice ale secolului
17 Aug 2008   •   09:51

Orele peste program şi stresul de la locul de muncă par a fi direct responsabile de bolile psihice ale secolului. Stresul poate afecta chiar şi viaţa de famie. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, angajaţii care lucrează peste 60 de ore săptămânal, riscă să sufere de tulburări mintale, tocmai provocate de stres. Studiul a fost realizat pe un număr de peste 60.000 de angajaţi din companii publice şi private.

La 5% dintre aceştia nivelul de stres era atât de ridicat încât riscau să sufere de serioase tulburări mentale, în timp ce 22% dintre cei care susţineau că sunt stresaţi urmau un tratament psihologic. Doar 9% dintre angajaţi aveau un nivel moderat de stres, iar 31% spuneau că nu au o problemă. Cercetătorii au constatat totodată că angajaţii care sunt căsătoriţi sunt mai puţin stresaţi decât ceilalţi.

În cazul persoanelor cu un nivel de educaţie mai scăzut riscul de a suferi de astfel de probleme este mult mai ridicat, arată studiul realizat de cercetătorii australieni. Cei mai afectaţi de stres sunt comercianţii care muncesc peste 60 de ore săptămânal, femeile care au profesiuni tehnice şi bărbaţii care lucrează pe un post administrativ. Bărbaţii care petrec la serviciu mai mult de 60 de ore pe săptămînă sunt de patru ori mai predispuşi riscului decît femeile.

Sursa foto: abcnews.com

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close